Óriási, látványos lézer-hologram készül Ózdon, de ennél fontosabb, átfogó turisztikai fejlesztések jönnek

Megosztás

Ózdon nem a gitárt, hanem egy gyárkéményt hívnak életre, nem kérdés, hogy nagyon látványos lesz, de ennél fontosabb és átfogóbb fejlesztések kezdődnek a városban.

A részletekről Janiczak Dávid számolt be a közösségi médiában. “LÉZER-KÉMÉNY, VIRTUÁLIS VALÓSÁG ÉS HOLOGRAM ÓZDON!

▶️A floridai Miamiban található Hard Rock Hotel gitárt formázó épületének gitárnyakát, az űrig hatoló lézer nyalábokkal valósították meg, a feltaláló és kivitelező pedig magyar. Itthon viszont még egy ilyen sincs állandó jelleggel telepítve. Mi felvettük vele a kapcsolatot, és Ózdon hamarosan a lerombolt 9 kémény utolsója hasonló lézer nyalábbal lesz életre keltve, körülötte pedig a kémény alsó pár méterét az eredetihez hasonlatosan téglából visszaépítjük. A lézer-kéményt az egész környékről látni lehet majd!

▶️Mindez egy sokkal átfogóbb turisztikai projekt része. A Múzeum interaktív modern elemekkel fog bővülni, kipróbálhatják a gyári tematikára épülő virtuális valóságot, holografikus kiállítási eszközök, látvány elemek, végre a régi statikus mivoltából a modern technika felhasználásával egy új, izgalmas helyszín lesz. Innen indulva pedig a régi, épségben megmaradt gyári gépek kiállításra kerülnek a Múzeum udvarán, valamint a Gyár úton, hozzá kapcsolódva az Ipari Örökségvédők Baráti Körével egyeztetve létrejön az „Őseink nyomában tanösvény”, mely az Ív úti légópincéinkhez vezet, ahol a jelenleg működő mellett a következő szárny is felújításra kerül, benne szabaduló szobákkal.

▶️A projekt megvalósítása hónapokon belül kezdődik és egész évben tartani fog, jelenleg a közbeszerzési fázis lépett életbe.

▶️A TOP+ EU-s pályázaton lett nyertes a turisztikai projektünk, 100%-os finanszírozás mellett, így költségvetésünket nem terheli. Már közel egy éve zajlik a tervezés és a különleges, mai kornak megfelelő, modern elemekkel való felvértezése. Bízom benne, hogy hamarosan mindent élőben is láthatunk!” – tette hozzá a város első embere.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek